Hier vind je de antwoorden op je vragen.

Staat jouw vragen hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Over Frisse Neus

Een frisse neus halen staat letterlijk voor ‘naar buiten gaan’. Vanaf 30 maart 2021 roepen we alle werkende Nederlanders op om dagelijks dertig minuten buiten te bewegen. Te voet of op de fiets op herontdekking in je eigen buurt.

Iedere deelnemer aan de Frisse neus challenge downloadt de Fynch app welke bewegingen en thuiswerken meet en beloont. Op regelmatige basis ontvang je een resultatenoverzicht. Heb je deze week alle mogelijke punten behaald? Of kan het nog beter?

De deelnemers worden middels verschillende communicatiemiddelen gestimuleerd om dit nieuwe gedrag vol te houden. Denk hierbij aan extra challenges, maar ook aan leuke weetjes en tips. Iedere Frisse neus wordt beloond met coins die je vervolgens kunt inwisselen voor duurzame producten in The Panet Club.

De Frisse neus challenge start op 30 maart 2021 en loopt door tot de start van het Low Car Diet op 13 september 2021.

De Frisse neus challenge is voor iedere organisatie, klein of groot. Onder de tab 'Meedoen' vind je hier meer informatie over.

De Frisse neus challenge is onderdeel van Low Car Diet, dé grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland.

Het Low Car Diet is begonnen als een initiatief van Urgenda in 2012. Vervolgens werd de wedstrijd mede mogelijk gemaakt door MVO Nederland, de Nationale Postcode Loterij en Samen op Reis, een samenwerkingsinitiatief van de belangrijkste OV-partijen; vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties. Vanaf 2017 is het Low Car Diet ondergebracht in de onafhankelijke Stichting De Reisbeweging (www.dereisbeweging.nl). 

Iedere dag een half uur bewegen is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Na een half uur bewegen, heb je meer energie, ben je productiever en creatiever.

Daarnaast vermindert het de kans op stress en ziekteverzuim.

Kortom: meedoen aan de frisse neus campagne is een win-win situatie voor zowel werknemer als werkgever.

Bedrijven

Elk bedrijf en iedere organisatie kan meedoen aan de Frisse neus challenge als het staat ingeschreven voor het Low Car Diet.

Meer informatie over inschrijven vind je hier.

De Frisse neus challenge is onderdeel van Low Car Diet en maakt gebruik van de Fynch Smart Mobility App. Naast de inzichten rondom actief thuiswerken kun je als werkgever dus ook op groeps- en individueel niveau inzicht krijgen in de ontwikkeling van de CO₂-uitstoot veroorzaakt door mobiliteit, brandstofverbruik, beweging, modal split en spits mijdingen.

Frisse neus challenge

Iedere dag een half uur bewegen is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Na een half uur bewegen, heb je meer energie, ben je productiever en verbetert je creativiteit. Daarnaast vermindert het de kans op stress en ziekteverzuim.

Kortom: meedoen aan de frisse neus campagne is een win-win situatie voor zowel werknemer én werkgever.

Low Car Diet

Het Low Car Diet heeft enorm veel voordelen waaronder structurele kostenbesparing. Duurzame kilometers zijn veel goedkoper, gezonder en schoner dan gangbare autokilometers. U kunt zelf de aanzet geven tot duurzamer en voordeliger beleid. U ontziet de omgeving van uw bedrijf door minder fijnstof uit te stoten, met minder auto’s legt uw organisatie minder beslag op de ruimte. U stimuleert uw omgeving tot slimmer werken. Deelnemers die vaker de trein en de fiets pakken zijn vitaler en komen uitgerust en goed voorbereid aan op het werk.

Als topbestuurder/directeur geeft u het goede voorbeeld om op een gezonde en energieke manier de thuiswerkdag door te komen. Dit kunt u uitdragen naar de medewerkers, collega topbestuurders en klanten via social media, blogs op de website en via de media die veelal geïnteresseerd zijn in de ervaringen van de deelnemers. Daarnaast geeft u medewerkers de kans om zelf te ervaren dat thuiswerken gezonder kan. We dagen bedrijven uit om met zoveel mogelijk medewerkers mee te doen om de spirit erin te houden.

Frisse neus challenge

Deelname is laagdrempelig. Na het intake gesprek tussen de interne captain en de project manager van de Frisse neus challenge gaat de interne communicatie van start. De medewerkers die mee willen doen kunnen met een unieke code de Fynch App downloaden en krijgen via de mail en app berichten die hen motiveren om in beweging te blijven. 

Low Car Diet

Uw bedrijf meldt zich aan en in samenspraak met de door u aangestelde interne captain organiseren en faciliteren wij de communicatie, werknemers-activatie en bieden een online platform aan. Daarnaast adviseren en begeleiden wij afspraken met leveranciers. Het aanvragen van NS Businesskaarten kan ook via ons, het gebruik is volgens de geldende tarieven.

Medewerkers melden zich aan op de Low Car Diet website en krijgen automatisch een login voor de Low Car Diet app. Ze krijgen tijdens de maand elke week een update. Low Car Diet doet dus bijna alle uitvoerende taken zelf. Van de captain wordt verwacht dat alles goed wordt afgestemd.

Frisse neus challenge

I.v.m. COVID19 vindt er geen fysieke activatiecampagne plaats voor de Frisse neus challenge.

Low Car Diet

Low Car Diet verzorgt in augustus 2021 een activatiecampagne op locatie. Deze wordt met communicatiemateriaal intern aangekondigd, enkele weken van tevoren via de captain en de communicatieafdeling. Tijdens de activatiedag kan er worden getest met e-bike, elektrische auto’s en krijgt men meer uitleg over de wedstrijd. Medewerkers kunnen zich ter plekke inschrijven en elkaar uitdagen. Na de activatiecampagne op locatie kunnen deelnemers zich zelf nog online inschrijven om deel te nemen.

Bij de Frisse neus challenge spaar je coins. Je spaart deze door te fietsen en wandelen, maar ook door thuis te werken, buiten de spits met het OV te reizen en buiten de spits te reizen. De punten geven een korting op diverse waardebonnen van o.a.com, Pathé vouchers en duurzame cadeaus welke worden getoond in the Planet Club.

Deelnemers

Als jouw organisatie is aangemeld, krijg je een mailtje met activatiecode zodat je de Fynch App kunt downloaden.

Elk deelnemend bedrijf of organisatie heeft een medewerker die als aanspreekpunt dient voor het Frisse neus en Low Car Diet-team, deze persoon wordt de captain genoemd. Deze persoon werft intern deelnemers en houdt het bedrijf en de deelnemende directeuren en medewerkers op de hoogte van de challenges en resultaten via praktische informatie en mailings. De captain stemt met de afdeling communicatie ook de (social) media-momenten af.

Nee, je hoeft je autosleutels niet in te leveren en mag deze gewoon houden, in tegenstelling tot de edities van 2012 en 2013. De eigen auto mag in uiterste gevallen dit jaar gebruikt worden. 

Natuurlijk zijn er voldoende alternatieven, zoals de deelauto, het openbaar vervoer of de fiets.

Nee, dat kan helaas niet. De Frisse neus challenge en het Low Car Diet zijn allebei opgezet voor bedrijven en organisaties. Dit hoeft overigens geen groot bedrijf of organisatie te zijn. Kijk bij het tabje 'meedoen' voor meer informatie.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt in- en uitstappen wanneer jij dat wilt.

Iedere dag een half uur bewegen is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Na een half uur bewegen, heb je meer energie, ben je productiever en verbetert je creativiteit. Daarnaast vermindert het de kans op stress en ziekteverzuim.

Als topbestuurder kan hij/zij het goede voorbeeld geven om duurzamer vervoer te gebruiken en de duurzame ambities van het bedrijf te realiseren. Dit kan hij/zij uitdragen naar de medewerkers, collega bestuurders en klanten via social media, blogs op de website en via media die veelal geïnteresseerd zijn in de ervaringen van deelnemende topbestuurders.

Daarnaast is het dé kans voor jouw bestuurder om zelf te ervaren dat actief thuiswerken veel voordelen oplevert (bij de Frisse neus challenge) en dat de dagelijkse reis van A naar B goedkoper, sneller, duurzamer en gezonder kan (bij het Low Car Diet). 

Heb je nog meer overtuigingskracht nodig? Neem contact op met onze sales manager Aral Voskamp via:

+316 55895994
aral@lowcardiet.nl

Daag je collega's persoonlijk uit. Via een persoonlijke videoboodschap, een berichtje in de Team app of een verslagje van jouw eerste Frisse neus.

Je kunt ook aangeven dat je de gezondheid binnen het team wilt aanpakken en daar samen aan wilt werken. Bedenk wat het voor jullie als team oplevert en wat het leuk maakt om samen mee te doen.

Je krijgt voor de start van de Frisse neus challenge via e-mail een uitnodiging om de Fynch app te downloaden. Nadat je je gegevens hebt ingevoerd start Fynch met haar metingen.

Zo spaar je coins door te fietsen en wandelen, maar ook door thuis te werken, buiten de spits met het OV te reizen. De coins geven een korting op diverse waardebonnen, van o.a.com, Pathé vouchers en duurzame cadeaus.